fbpx

PSICOTERÀPIA AMB CAVALLS

Les sessions psicoterapèutiques que realitzem al centre estan avalades pel mètode EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association), sota un codi ètic basat en valors fonamentals per la seguretat i el benestar general dels clients i dels cavalls per sobre de totes les altres consideracions.

Què és EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association)?

EAGALA és un model terapèutic assistit amb cavalls, que pot enfocar-se a fins psicoterapèutics o cap a objectius per desenvolupar habilitats específiciques (aprenentatge). Té els seus orígens a USA al 1999, i gràcies a la seva efectivitat, s’ha difós a 52 països a través de professionals de l’àrea psicològica.

Per què EAGALA?

Utilitzem el Model EAGALA com a base de la nostra feina per ser l’únic model amb cavalls avalat per l’Associació Americana de Psicologia (APA) i altres institucions de salut mental a USA i a Europa (Londres, Anglaterra), entre altres organitzacions reconegudes a nivell interancional i degut als seus alts estàndards de professionalisme i ètica.

Per què amb cavalls?

El fet que sigui assistit per cavalls ens ofereix possibilitats il·limitades que perdríem dins d’una consulta, es tracta d’una modalitat experiencial que deixa enrere els obstacles que ens trobem cara a cara amb el client asseguts en una taula, on caiem en la utilització quasi permanent de la comunicació verbal. Aquestes experiències s’estructuren amb la finalitat de que el client tingui la seva pròpia iniciativa, prengui les seves decisions i es faci responsable de les conclusions, aspectes molt importants de cara a obtenir resultats eficients en una terapia.

Els cavalls permeten visualitzar l’estat actual intern del client, les seves emocions i pensaments, les més profundes ferides. Ens proporciona una seguretat emocional i un espai com cap altre, que ens permet profunditzar molt més i a una velocitat increible, sense arribar a ser amenaçant pel client.

La externalització ajuda als clients a començar a definir els seus problemes com a separats de la seva identitat (Carr, 1998)

Quina diferència té amb altres models terapèutics?

Està orientat a que el client trobi la seva pròpia solució, de manera que els facilitadors (terapeutes) estem allà per oferir oportunitats i fer consciència d’allò que s’està aprenent i vivint. Es re-creen situacions de la vida real a través de l’observació i relació amb cavalls, i és en aquest medi terapèutic on els clients tenen l’oportunitat de treballar les seves lluites i conflictes, resoldre problemes i practicar a través de l’experiència noves formes de viure, mitjançant els símbols i la metàfora.

El Model EAGALA no inclou una ensenyança directiva dels cavalls (no es monta, ni es transmeten coneixements d’equitació), sino que l’enfocament principal està sobre les habilitats humanes.

Què és això del codi ètic?

El Model EAGALA té un codi ètic que estableix unes pautes bàsiques i obligatòries dels professionals que exerceixen (www.eagala.org).

Seguim la filosofia de que les persones són essencialment bones i que l’individu sap què és el correcte per ell.

Comença a veure els canvis que produeixen en tu els cavalls: preparat per agafar el teu camí? 

618045272

info@cavallsbesora.com